Sport en FitnessBuitensporten

Sandrine Bayi: biografie, persoonlijk leven, sportieve prestaties

Sandrine Bayi - de beroemde Franse biathlonist. Olympische medaillewinnaar, wereldkampioen, meerdere winnaars van de wereldkampioenschappen.

Eerste successen

Sandrine Bayi is in 1979 in Frankrijk geboren. Ik kwam op 15-jarige leeftijd tot de sport. Sprekend op een ernstig niveau begon in 2000, toen ze 21 jaar oud werd. Op zo'n vroege leeftijd voor biathlon was ze al in het nationale team op het wereldkampioenschap in de Finse stad Lahti. In de individuele race was 49. Dit resultaat liet de jonge Frenchwoman kwalificeren voor het achtervolgingsrace. In de tweede start slaagde ze erin om haar resultaat iets te verbeteren, na het einde van de 42e. Sandrine Bayi kreeg in haar eerste seizoen geen punten in het WK.

Maar het volgende seizoen bracht haar de eerste overwinning. Al in de tweede fase van het wereldkampioenschap in Sloveense Pokljuka was ze niet gelijke in de individuele race. Tot dit succes werd een zilveren medaille toegevoegd in het relaisrace. In de overige stadia was het echter niet mogelijk om meer op het podium te komen. Als gevolg hiervan, met 194 punten, eindigde ze 28ste in de algemene standpunten.

Bronzen seizoen

Meer succesvol voor Sandrine Bayi was het seizoen 2003/2004. Reeds ervaren biathlete won in haar eerste race - een sprint in de Finse Kontiolahti.

Meestal in dit seizoen bleef Bayi echter in de derde fase. Bronzen medaille ging twee keer in het relais, één keer in de sprint, massastart en twee keer in het achtervolgingsrace.

In de algemene stand van het wereldkampioenschap verloor Bayi de Russische Olga Medvedtseva, de overwinning dat jaar werd gewonnen door Noorse Liv Greta Poiret.

Wereldkampioen

2003 was succesvol voor Bayi bij het wereldkampioenschap in Rusland's Khanty-Mansiysk. In de eerste sprint race kwam tot de finish van de 7e, waardoor 2 missen bij de balie, verloren in het laatste protocol van 40 seconden naar de winnaar, teamgenoot Sylvie Becar.

De volgende dag, op 16 maart 2003, ging Bayi naar het begin van het podium van het achtervolgingsrace. In de eerste fase maakte ik een fout, maar op die dag was het niet mogelijk voor alle deelnemers schieten. De favoriet van de vorige dag, Becar, heeft in de eerste en tweede fase een fout gemaakt, op de derde en helemaal "schot". Drie schoten uit vijf ging in "melk".

Bayi, zonder te schieten in de tweede en derde fase, kwam op het vierde schieten aan het hoofd van het peloton, samen met de Duitse Martin Glagov. Leiders hebben één mevrouw toegestaan, samen vertrokken ze in de laatste ronde, maar de winnaar kon niet geïdentificeerd worden. Zij kwamen samen in de eindstreep en verdeelden de gouden medaille.

Overwinning in het wereldkampioenschap

De meest succesvolle carrière Bayi was het seizoen 2004-2005. Hoewel de eerste etappe in de Noorse Beitostelen niet veel punten bracht. Het enige succes is de bronzen medaille in het relaisrace.

Maar een week later won Holmenkollen de eerste overwinning. Succesvol was het strevenrace. Aan de vooravond van de sprint was Bayi slechts vierde, verloren met Russische Pyleva en Zaitseva en Sloveense biathlonist Tadei Brankovic. De laatste achterstand was echter erg klein, waardoor de Fransen de eerste overwinning van het seizoen winnen. In de sectie 'Sport biathlon' op alle sportterreinen ontving ze de meest vleiende reviews en ratings.

Daarna volgde de overwinning in de sprint in de Poolse Ostersund, een ander succes in het nastreven van het Italiaanse skigebied Anterselva. En een overweldigend succes op het wereldkampioenschap in Slovenië's Pokljuka. Bayi was die week oncontroleerbaar. In alle drie de wedstrijden (sprint, achtervolging en massastart) won de Franse biathlete. Gouden hoed-truc bracht het naar de top van de algemene stand van het wereldkampioenschap. Dit kampioenschap, ze gaf niemand aan. Het uiteindelijke voordeel over de Duitse Katya Wilhelm, die de tweede plaats nam, was echter zeer klein - slechts 14 punten. In alle secties van de "atletiek biathlon" Bayi werd in dat seizoen uitgeroepen tot de beste atleet van het jaar.

Olympiad in Turijn

Bij de Olympische Spelen in Turijn arriveerde Bayi in het Franse nationale team als een van de leiders van het nationale team. In de eerste race, die twee missen in de sprint toestaat, kwam tot de finish van de zesde, waarbij hij 11 seconden winnaarde van de Frenchwoman Baverel-Robert.

Rehabiliteerde in de achtervolging mislukt, waardoor één miss op de tweede schot en twee op de vierde keer, Bayi verslechterde haar startpositie, kwam alleen naar de finishlijn met een vertraging van 2 minuten 55 seconden van de Duitse Kati Wilhelm, die op 7 steeg plaats.

In de individuele race kreeg Bayi één mevrouw in drie fasen voor vier, kwam tot het einde van de 6e, en verloor meer dan twee en een half minuten aan de Russische vrouw Svetlana Ishmuratova .

Heeft geen succes en massastart gebracht. Bayi slaagde succesvol in de eerste ronde, maar begon te missen in alle volgende stadia. Als gevolg hiervan werd het de tiende met een vertraging van 1 minuut 45 seconden. De race won de Zweden Anna Karin Ulofsson.

Medaille bij de Olympische Spelen Bayi won in het relaisrace. Voor het Franse team liep ze in de laatste fase. Met slechts twee extra cartridges bracht hij de derde plaats.

Een andere Olympische medaille won ze in 2010 op de Spelen in Vancouver. Daarna werd het zilver ook in het relaisrace verkregen.

In totaal heeft Bayi deelgenomen aan 236 wedstrijden. 42 keer viel op het podium. Ze heeft 20 overwinningen, 15 seconden en 7 bronzen medailles.

Zij heeft haar professionele carrière in 2010 voltooid.

Persoonlijk leven

Na afronding van haar carriere in biathlon, concentreerde de atleet zich op het gezin. Sandrine Bayi, voor wie het persoonlijke leven al succesvol is, heeft nu besloten over de geboorte van kinderen.

De eerste dochter van de beroemde biathlete werd een jaar geboren nadat ze haar geweer officieel op een nagel had opgehangen. In 2011 had Sandrine Bailly een dochter, die zij Lily noemde. Een belangrijke gebeurtenis vond plaats op 14 oktober.

Als moeder werd Bayi besloten om haar gedachten niet uit te geven over het permanente werk en de samenwerking met het bekende Eurosport-kanaal, waar ze als tv-commentator werkte.

Binnenkort besloten ze de moeder van Sandrine Bayi te worden. "Kinderen - het belangrijkste in het leven," - zei ze in een interview. In februari 2016 werd haar tweede dochter, Morgan, geboren.

Na afloop van de biathlon carrière, Bayi actief actief in sport journalistiek. Zij nam in het bijzonder de functie van hoofdredacteur van de populaire Franse editie van het Northern Magazine, gespecialiseerd in wintersport.