Sport en FitnessVechtsport

Vladimer khinchegashvili, worstelen: de Olympische Spelen

Een van vandaag de meest populaire Georgische sporters - Vladimer khinchegashvili. Wrestling leverde hem respect en erkenning in het worstelen gemeenschap. Op de Olympische Spelen in 2012, de Georgische atleet won de zilveren medaille, spreken in de categorie tot 55 kilogram. En op de volgende Spelen was ik in staat om te winnen.

Biografie van atleet

In 1991 geboren hij vladimer khinchegashvili. Wrestling werd zijn passie sinds de kindertijd. Neem deel aan deze sport begon in zijn geboortestad Gori. Momenteel is er een lid van de lokale sportclub "Dynamo". Hij groeide op in een klein dorp van ongeveer honderd kilometer van de hoofdstad - Tbilisi. Op de oostelijke Georgië.

De passie en liefde voor de sport bijgebracht hij zijn vader, die ook betrokken was bij freestyle worstelen. En op een hoog niveau. In het bijzonder, werd hij de winnaar van de jeugd WK's en EK.

Vladimir was een kind heeft besloten om in zijn voetsporen. Daarom is voor een lange tijd te lijden over de keuze van de sport-afdeling was niet nodig. Een van zijn eerste coach was zijn vader Arkady en Nugzar Shireli.

Eerste succes op de binnenlandse scene hoefde niet lang te wachten, en al snel werden ze gevolgd en overwinningen op internationaal niveau. In 2011 won hij de zilveren medaille op het EK vladimer khinchegashvili. Worstelen leverde hem de award in de Duitse stad Dortmund. Gedurende het toernooi Georgische atleet heeft een sterke tegenstander. Stop ermee kon alleen Russische Jamal dzhamal otarsultanov in de showdown.

De familie van Vladimir was het oudste kind, maar hij heeft een zus, met wie hij altijd volgehouden relaties.

De Olympische Spelen in Londen

In 2012, de worstelaar vladimer khinchegashvili ging eerst naar de Olympische Spelen. Georgische atleet aangekomen bij het evenement in Londen. Georgië gepresenteerd op de Olympische Spelen is zeer strijd-waardig team in de strijd, die uiteindelijk 6 medailles gewonnen. Er zijn echter geen goud was niet onder hen. Ik was geen uitzondering en vladimer khinchegashvili. Worstelen op de Spelen werd gepresenteerd in 7 gewichtsklassen. Vladimer khinchegashvili verscheen in de lichtste categorie, niet zwaarder dan 55 kg onder sporters.

Aan het toernooi dat hij had genomen via de Europese kwalificatie met een Turk Ahmet Peker. In Londen, de Georgische nam eerst over de Egyptische Ibragimom Farahom, daarna over de Bulgaarse Radoslav Velikovs en Indiase Amit Kumar. In de halve finale confronteerde hij de grote namen Japanse worstelaar Shinichi Yumoto, die vladimer khinchegashvili gewonnen.

In de strijd om de gouden medaille met de Russische Georgiërs geconvergeerde Otarsultanovym Jamal, die al had gewonnen drie Europese kampioenschappen. De wedstrijd eindigde in het voordeel van de Russen. Zijn eerste olympische medaille won vladimer khinchegashvili Vladimir. De strijd bracht hem bekendheid over het hele land.

In het algemeen klassement op de Olympische Spelen werd de eerste keer dat de Russen wonnen 11 medailles, waaronder 4 goud. Georgia werd de negende met drie zilveren en drie bronzen medailles.

Verhuizen naar een andere gewichtsklasse

In 2013 begon vladimer khinchegashvili presteren in zijn nieuwe gewichtsklasse - tot 60 kilogram. European Championship dit seizoen vond plaats in zijn vaderland - in Tbilisi.

Het is opmerkelijk dat in de categorie tot 55 kg winnaar was zijn teamgenoot George Edisherashvili. De held van dit artikel bereikte de halve finale, waar hij een ontmoeting met de Russische Opan Satomi, drie keer Europees kampioen. Georgiërs verloren en was tevreden met een bronzen medaille.

Europees kampioen

In 2014 begon hij op te treden in een nieuwe gewichtsklasse vladimer khinchegashvili. De regels van Wrestling Federation is gewijzigd, en de atleet was niet zwaarder dan 57 kilo bij rivalen.

Europees Kampioenschap onder de nieuwe regels vond plaats in de stad Vantaa, Finland. In het algemeen is de Georgische team waardeerde dit toernooi voor zichzelf als een mislukking. Slechts twee leden van de nationale ploeg op het podium. Konstantin Habalashvili werd derde in de categorie tot 65 kilogram, maar vladimer khinchegashvili de eerste keer in zijn carrière het Europees kampioenschap gewonnen.

In de beslissende slag was hij sterker vechter uit Monaco Gennadiya Tulbya, een inwoner van Moldavië.

Zilver in Tashkent

Bevestig uw klas was op het WK vladimer khinchegashvili. Osseten (Vladimir heeft Ossetische wortels) kwam voor het toernooi tot de sterkste vechters in de wereld in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan.

Het toernooi was een triomf van het Russische team dat won, 15 medailles, waarvan 6 waren goud te hebben gewonnen. Het voetbalteam van Georgië was slechts één award. Ze won haar Vladimer khinchegashvili.

In de gewichtsklasse tot 57 kilogram, verloor hij in de finale enige vertegenwoordiger van de Koreaanse Yang gen il van de Democratische Volksrepubliek, bronzen medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Londen.

Triumph in Las Vegas

Een nieuwe pagina in zijn sportcarrière vladimer khinchegashvili geopend in 2015, toen hij naar de World Cup in het Amerikaanse Las Vegas. Aan het toernooi bereikte hij de rang van een van de favorieten van het kampioenschap, die zou worden beschouwd als elke tegenstander.

Op dit moment in het toernooi speelde 24 sets van medailles. En het was een strikte limiet - in elke categorie voor één land gewicht slechts één lid kan worden vertegenwoordigd.

In de algemene strijd uitbrak tussen de Russen en de Amerikanen, die uiteindelijk won 4 gouden medailles. Echter, alleen de Russische team winnen was meer (14 vs. 7), dus het was haar en ging naar het eerste team plaats. Het aantal awards en onderscheiden Oekraïners - ze 9 medailles. In totaal zijn op het podium die door vertegenwoordigers van de 29 lidstaten.

Georgiërs won slechts één goud. Het in de schatkamer van zijn team bracht vladimer khinchegashvili. Hij sprak in de categorie tot 57 kilogram. In de halve finale in een harde strijd slaagde hij erin om de Mongolen Erdenebatyna Behbayara verslaan.

Gold vladimer khinchegashvili gespeeld met Iraanse Hassan Rahimi. Georgische worstelaar won de eerste wereldkampioenschap.

Kampioenschap in Riga

Voor de volgende Olympische Spelen, de belangrijkste was het EK in 2016 in de strijd. Het vond plaats in de hoofdstad van Letland - Riga. Georgische team toonde een schitterend resultaat. In het team event in het worstelen op punten gewonnen Georgiërs de eerste plaats, zelfs het verslaan van de Russische atleten.

Alleen in het medaille klassement, Georgië nam de tweede plaats. Op het EK hebben 9 medailles, waaronder 3 goud, 2 zilver en 4 brons. Het Russische team won 12 awards, waarvan 7 gouden, een zilveren en 4 bronzen.

выступал Владимир Хинчегашвили. In de categorie gewicht gehandeld tot 61 kilogram vladimer khinchegashvili. De finale was een moeilijk voor hem, verzette hij zich tegen de Wit-Russische George Kaliev. Na een zekere overwinning in de halve finale van de Roemeense Ivan Guydea Georgiërs ontmoette sterke weerstand in de showdown. Het erin geslaagd om alleen winnen door een besluit van de rechters.

Dus in zijn spaarpot was de tweede in zijn carrière wereldkampioenschap goud.

De Olympische Spelen in Rio

In augustus ging 2016 vladimer khinchegashvili naar de tweede Olympische Spelen in zijn sportieve carrière. In de strijd waren speelden we 18 sets van de awards waarvoor ging de strijd bijna 350 atleten uit de hele wereld.

Een mooie gelegenheid om de superioriteit van zijn gewichtsklasse te bevestigen werd de Olympische Spelen van 2016. Worstelen, vladimer khinchegashvili velen waren al synoniem. Na het mislukken van 4 jaar geleden, had een Georgische atleet bedoeld om wraak te nemen.

Ondanks het feit dat voor het toernooi dat hij werd uitgeroepen tot favoriete №1, werd elk gevecht een goede voorbereiding. Hoogstwaarschijnlijk zijn tegenstanders waren te zijn Azerbeidzjaanse Gadzhi Aliev, de tweevoudig wereldkampioen, Iraanse Hassan Rahimi, Mongolië Erdenebatyna Behbayara en Noord-Koreaanse Yang Kyong-Il. Ze zijn allemaal vladimer khinchegashvili ontmoette in verschillende stadia van zijn carrière - en gewonnen en verloren.

Het was ook onmogelijk om de donkere paarden van het kampioenschap te negeren. Russen Viktor Lebedev, de tweevoudig wereldkampioen, Cubaanse Yowlys Bonne en de huidige Europees kampioen Vladimir Dubov.

Het pad naar de overwinning

Het pad naar de finale was niet gemakkelijk, maar het overwon vladimer khinchegashvili. Olympics eens te meer bewezen dat trekkende gevechten hier niet gebeuren.

In de halve finale versloeg de Georgische vechter Aliyev. Maar in de finale verzette hij zich tegen de atleet, die niemand serieus nam voor het toernooi. Japanse Ray Higuchi.

Vladimer khinchegashvili won op punten. Nu staan de Olympisch kampioen, hij is de voorbereiding voor de volgende start.