FormatieFAQ onderwijs en de school

One Day - One Night Stand

"In dit leven, hebben we twee manieren:

road sorteren - klimmen,

en het pad van degradatie - de afdaling.

Afbraakroute is gemakkelijk en aangenaam,

road grading zwaar en moeilijk. "

(VV Shlahter)

Ik werk voor een school leraar geschiedenis en sociale wetenschappen, is ook een klastitularis. En ik wil vertellen over mijn een dag en een nacht van mijn leven. Dus, beste lezer, zal beginnen!

Vroeg in de ochtend. Koud, deelt de mieren, herfstdag. Ik ga naar school. Zoals altijd in een haast op een lange schoolgang in een 9 "G" -klasse. Vertrouwd deur met "twintig" cijfer. Enkele jaren geleden, opende ik het met verlegenheid. Open nu ik het met plezier, want hier was ik te wachten op iemand. Ik ga zitten aan de tafel, aanpasbaar. Ik kijk rond de vertrouwde kantoor die binnenkort zal worden gevuld met heldere, jong en luide stemmen. Nauw kijken naar alles wat er stom, maar afkomstig uit de horror "oom" met portretten: VN Tatishchev, NM Karamzin, SM Solovyov. Hun strenge gezichten nauwelijks bedekte gedempt licht. Bedaard in een rij, als op vertoon, opgesteld bureau. Elk van hen is niet zomaar een meubelstuk. Hier wordt uitgevoerd een wonderbaarlijke ontdekking, geboren van het denken, verlichte sterren. Het lijkt erop, op de voorste rij student van Diana zat bij het raam. Mijn Magic Wand - wand. Smart mooie ogen te kijken naar me met enthousiasme, en zo wil haar verwachtingen te voldoen. Ernaast - Anya, mensen erg gezellig. Zelfs nu hoor ik haar stem, "Evgeny, hoe gaat het?". Achter haar klasgenoot Sergei: zijn kinderen worden opgeroepen egel, niet alleen vanwege het haar, maar ook karakter. Bij elke gelegenheid een bitter woord. Hoe vaak ik viel voor zijn "fun." Zodra Sergei vertelde me dat hij vijf had ontvangen. Ik was erg blij (dergelijke gebeurtenissen zijn zeer zeldzaam) en vroeg hem wat hij eraan? Hij antwoordde dat hij drie plus twee van de Russische wiskunde had ontvangen. Maar het is altijd gekenmerkt door een speciale relatie met de business class - zal alles wat hij vroeg voor de klasse, klasgenoten doen. En hier is de beroemde "Kamchatka" .... Dus noemen we de laatste partij. Waarom is het zo moeilijk te zeggen. In elk pedagogische boek is niet geschreven over het. Kunnen jongens en meisjes voor ons hier zitten, zowel volwassenen als op afstand, beschermd, net als het Oude Testament met de Veda's. Ondeugend, brutaal, en soms rustig, verlegen. Soms veroorzaken ze een hoop problemen. Maar als je naast het bureau zitten, sprak tot hen, u een dergelijk delicaat en gevoelig ziel die onwillekeurig willen haar te beschermen tegen enige ervaring openen.

Schoolbanken ... Welke geheimen ze blijven ... kinderen ruzie en verzoening zoetheid, tranen van de ontvangen twee en een feest van vijf, verhit debat: wie er gelijk heeft? En soms hebben ze een herinnering. Geheugen dat je niet zal terugkeren: niet alleen tijd, maar ook de mens. Leraren denken vaak van Ekaterina Mikhailovna, is niet meer onder ons: want het is van haar dat ik geërfd mijn bureau. Ik herinner me Okulov Zhenyu, die op tragische wijze gestorven: het lijkt erop dat het nu zal gaan naar het kantoor en ga zitten voor de derde tranche van de middelste rij, naast elkaar statige Alyosha. Verschillende lot, verschillende tijdperken leef in mijn studie - de studie van de geschiedenis. Werken en studeren, ik, samen met de kinderen opgroeien, het opdoen van ervaring. Opnieuw en opnieuw, als de beelden op het scherm flitste momenten van het leven op school ...

Achter de deuren van de kast Ik hoorde haastige voetstappen. Het is in een haast proberen om de eerste les van het licht te komen - "wis het meisje" Bedachtzaam ik opstaan uit een stoel, en een duidelijke handschrift af te leiden op het bord: "Les Onderwerp: Anti-Hitler coalitie." De bel gaat. "Goedemorgen, ik ben blij dat ..." begint een nieuwe dag, een nieuwe les, en mondt uit in de verte de rivier die dag.

"De dag duurt meer dan honderd jaar" - onwillekeurig denken aan de woorden van mijn favoriete schrijver Chingiz Aitmatov, de werken die ik ontmoette bij het zitten - iets voor de receptie van de school in de literatuur klassen, en in de toekomst is zeer geliefd en lezen gretig. "Op een dag - het is nog steeds veel," - bekend om zijn laatste werk "One Day - One Night" schrijver Tatyana Ustinova, en is het noodzakelijk om in te stemmen is (door de manier waarop, raad ik u uit om - dat je het leuk).

Na een lange dag werken ik ga naar huis, het doen van de noodzakelijke taken, ga ik naar bed. Een droom. Ik zat achter het bureau van de leraar in zijn kantoor. De klasse is leeg. Open voorzichtig de deur met de "twintig" cijfer en gaat een mooie jonge vrouw en een man van middelbare leeftijd. Zowel in het bedrijfsleven past, lange, statige. Ingezonden door journalisten, en bieden om te interviewen. Ik heb niet aarzelen om in te stemmen en hen vertellen om een single, maar de langverwachte vraag: "Wat maakte me een school voor de dagen dat ik binnen haar muren hebben doorgebracht als leraar?" Mijn antwoord: "Eerst en vooral, ze leerde me consequent hun doelen te bereiken. Ten tweede heb ik verscheen in kwaliteit, die er eerst niet was. Deze kwaliteiten helpen me niet alleen om te werken, maar ook in het leven. Deze spanning, contact, inzicht, tolerantie en menselijkheid. Ten derde, geluk. Eenvoudige menselijk geluk van de ervaring op de baan. Terug naar huis van het werk, ik voel me een gevoel van "Inspired", zonder welke we niet kunnen leven. "Ik vloog" - u wilt uw vrienden en familie te vertellen. En zonder dat kan ik niet. Ik doe mijn best om dit gevoel verdween niet en "verdienen" het. Natuurlijk, geconfronteerd met moeilijkheden, maar ze alleen maar verharden, maken het mogelijk om hun fouten te analyseren en te corrigeren. In de afgelopen tien jaar werkzaam in de school - ik wil nog eens 100 jaar! Geloofwaardigheid wordt verdiend, kinderen lief te hebben, en ze voldoen aan dezelfde ouders dankbaar voor collega's bij "u." In mijn beroep de betekenis van het leven zie ik, realiseer ik me enorme waarde van haar activiteiten. En trots op! Immers, mijn roeping - leraar "!

Slaap onderbroken door de wekker. Tijd om op te staan. Vroeg in de ochtend. Koud, deelt de mieren, herfstdag. Ik ga naar school. Zoals altijd in een haast op een lange schoolgang ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 birmiss.com. Theme powered by WordPress.