Sport en FitnessVoetbal

FIFA World Cup in 1998. Teams, match resultaten

Het FIFA World Cup van 1998 vond plaats in Frankrijk, in een keer in verschillende steden en de sterkste teams van over de hele wereld brachten de eer van hun landen samen. Echter, alleen maar kon winnen, zodat ze allemaal in volle kracht vochten, tot de laatste seconden vechten voor elke bal. Dit kampioenschap werd de zestiende in de geschiedenis en ging zoals normaal in de zomer over. Het lied van The Cup of Life, uitgevoerd door Ricky Martin (de Engelse versie van zijn hit La Copa de la Vida) is de officiële volkslied van het FIFA World Cup in 1998. Heeft dit toernooi verschillen van alle vorige? Hij was niet alleen anders, maar werd gerecycleerd, omdat er in het eind van het toernooi voor het eerst geen vierentwintig teams waren, maar zo veel als tweeëndertig. Het World Cup van 1998 was echter een gedenkwaardig, natuurlijk niet alleen dit, maar ook een groot aantal spannende wedstrijden.

plaats

Iedereen kan zich voorstellen waar het FIFA World Cup in 1998 werd gehouden - het gebeurde in Frankrijk. Maar er moet op worden gewezen dat de wedstrijden van het laatste deel van het toernooi direct in tien steden van het land werden gehouden. Dit betrof grote stadions, zoals het Velodrome in Marseille (60.000 toeschouwers) of het Parc des Princes in Parijs (49.000 toeschouwers), en de kleintjes - Park Lesquiers in Bordeaux en La Mosson in Montpellier (geschikt voor maximaal 35 duizend toeschouwers). Het grootste stadion van het toernooi was de Stade de France in Saint Denis, met 80.000 toeschouwers. Zoals u kunt zien, waren de steden en stadions waar het kampioenschap werd gehouden zeer divers, maar ze waren verenigd door de geest van het toernooi, dat het hele land letterlijk voor een maand opgeheven heeft. De Fransen wagen voor hun nationale team, maar een groot aantal mensen uit andere landen kwam ter ondersteuning van hun favorieten.

Groepsfase

Het 1998 FIFA World Cup, zoals u al weet, is uitgebreid naar 32 teams - respectievelijk, en het aantal teams is verhoogd naar acht. Als gevolg daarvan kwamen er twee teams uit elke groep, die elkaar vervolgens in 1/8 finale speelden. In Groep A waren de favorieten van het Braziliaanse kampioenschap in het gezelschap van Noorwegen, Marokkanen en Schotten. Van de groep verwachtte de Braziliaans en Noors respectievelijk zes en vijf punten.

In groep B waren er Chileense, Italianen, Oostenrijken en Kameroeners, en er waren ook geen verrassingen hier - de Italianen en Chiliens trokken zich uit de groep, behalve dat het Chili-team het nauwelijks had gespeeld. Drie wedstrijden werden gelukt, hoewel er veel meer verwacht werd.

In groep C waren de gastheer van het kampioenschap, die gemakkelijk in de volgende fase ging, met alle overwinningswedstrijden gewonnen. Het bedrijf werd samengesteld uit de Dene door de Fransen, achterover Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië. Maar in groep D was er een eerste verrassing. In de playoffs verliet het Spaanse team, dat de opening van het kampioenschap verloor, het Nigeriaanse nationale team, die uiteindelijk de eerste plaats in de groep behaalde en de tweede was Paraguay. Bulgarije met één punt eindigde op de laatste plaats. In groep E was er een zeer strakke strijd, en tot het laatste moment was het niet duidelijk wie er naar de playoffs gaat. Als gevolg hiervan waren de Nederlanders en Mexicanen met hetzelfde aantal punten in de volgende fase, en de Belgen met de Noord-Koreanen vlogen uit het toernooi.

In groep F was bijna alles duidelijk vanaf het begin - Duitsland en Joegoslavië waren erg sterk, alleen de VS zouden hen in ieder geval een soort concurrentie kunnen maken - maar ze hebben mislukt, zoals Iran. Een andere onverwachte doorbraak gebeurde in groep G - het nationale team van Roemenië was sterk en in een groep met Engeland, Colombia en Tunesië, werd het voorgeschut door een harde strijd om te overleven. Maar uiteindelijk waren de Roemenen de eerste, die achter de Colombianen achterlieten, toen de Britten de tweede lijn namen. Nou, in de laatste groep - H - kwamen de Argentijnen rustig van de eerste plaats, de Kroaten uit de tweede, en Japan en Jamaica werden buiten het toernooi gelaten. Na de groepsfase werd het Wereldkampioenschap 1998 overgebracht naar de 1/8 finale.

1/8 finale

Op dit moment hebben de voetbalteams die de eerste twee plaatsen in hun groepers hebben gespeeld, elkaar op de vlucht gespeeld. Een wedstrijd werd gespeeld, en de winnaar ging naar de volgende fase van het toernooi. De favoriet van het toernooi-team van Brazilië versloeg het Chili-team met een verwoestende 4: 1 dankzij de dubbelspel van Sampaio en Ronaldo, en hun toekomstige tegenstanders Danes versloegen de Nigeriaans met dezelfde score - onderscheiden Muller, Laudrup, Sand en Helveg. Golants met veel grotere moeilijkheid versloeg de Yugoslavs - 2: 1, Bergkamp opende de score, Komlenovich gelijk, en slechts op de tweede toegevoegde minuut, Davids wist overwinning voor zijn team.

De wedstrijd tussen Argentinië en de Britten was erg spectaculair. In het begin van de wedstrijd wisselden de teams een penalty schot, waarna Owen Engeland naar voren bracht en Sanetti vergrootte de score. Uiteindelijk werd alles bepaald in een reeks post-match straffen, waar de Argentijnen gelukkiger waren. De Italianen versloegen de Noors 1: 0 in de catenaccio-stijl van hun merknaam, en de Fransen ervaren een echt schok op het stadion Felix Bollar, dat ze langdurig zullen herinneren. In regelmatige tijd in de wedstrijd met Paraguay waren er geen doelen en alleen in Blanc kon in de tweede helft een gouden doelpunt scoren. De Duitsers begonnen zich plotseling in de loop van de wedstrijd aan de Mexicanen toe te kennen, maar Klinsmann en Bierhoff konden de uitslag ten gunste van het Duitse team beslissen. Nou, de Kroaten versloeg de Roemeense met een score 1: 0 - Shuker scoorde het enige doel van de penalty. In overeenstemming met de regels van het toernooi, wisten de voetbalteams hun tegenstanders al in de volgende fase.

1/4 finale

Zeer interessante wedstrijd gaf de fans van Brazilië en Denemarken - in de tweede minuut bracht Jørgensen de Danes naar voren, maar Bebet vergede de score in tien minuten. Dan scoorde Rivaldo het tweede doelpunt voor de Daniërs, die in de tweede helft door Laudrup's inspanningen kunnen gelijkmaken, maar Rivaldo voltooide het dubbele en brak de Braziliaans naar de halve finale - 3: 2. De Nederlanders herhalen hun vorige wedstrijd, maar al met de Argentijnen als rivalen - Kluivert scoorde eerst, maar na vijf minuten bereikte Lopez de score, en alleen in de toegevoegde tijd, sloot Bergkamp de laatste drie minuten de overwinning uit. De Fransen hebben ook een vergelijkbare wedstrijd gespeeld, waarbij de winnaar niet bij de Italianen in zowel de hoofd- als de extra tijd werd geïdentificeerd. Nou, op de strafschutter won de gastheer, want op het beslissende moment kwam Di Biagio naar de dwarsbalk. Maar in de laatste wedstrijd presenteerden de Kroatiërs een verrassing, die de Duitsers 3: 0 versloeg (Yarni, Vlaovic en Shuker scoorden doelpunten).

1/2 finale

In de halve finales waren er twee ongelooflijke gevechten die de twee beste teams onthullen en ook twee teams die in de wedstrijd voor de derde plaats zullen spelen, geïdentificeerd. In de wedstrijd tussen de Braziliaans en de Nederlanders riep Ronaldo de score op, en het nederlandse team kon het slechts drie minuten voor het einde van de vergadering gelijkmaken. De auteur van het doel was Kluivert. In de penalty shootout was de held van de dag Taffarel, de keeper van de Braziliaans, die twee van de vier met een Nederlandse punch afstootte, terwijl de Brazilians zelf alle vier deed. De eerste helft van de wedstrijd tussen de Fransen en de Kroaten is zonder doelpunten geslaagd, maar de tweede begon heel slim. In de 46e minuut ging Shuker op de scorebord, en op 47 Thuram deed het op. En dezelfde Thuram, die de held van deze wedstrijd werd, bracht Frankrijk vooruit, waardoor ze 2: 1 gewonnen en uiteindelijk de finale bereikte.

Wedstrijd voor de derde plaats

De wedstrijd voor de derde plaats was gespannen - Kroatië kwam al in de 13e minuut vooruit dankzij het doel van Prosinechka, maar na acht minuten zende Zenden de score. Op de 35e minuut leidde Shuker de Croats weer naar voren, en tot aan het einde van de wedstrijd was de score ongewijzigd - 2: 1, kreeg het Kroatische nationale team bronsmedailles.

slotstuk

Maar de finale tussen de favorieten en de gastheren was onverwacht eenzijdig. Al in de eerste helft maakte Zinedine Zidane een dubbele aan de poort van Taffarell, en Emmanuel Petit begon in de derde minuut de Brazilians - 3: 0 en de Fransen winnen het thuis wereldkampioenschap.

Topscorer

Davor Shuker uit Kroatië was de beste scorer van het toernooi en scoorde zes doelpunten in zeven wedstrijden. Maar het is ook de moeite waard om Christian Vieri en Gabriel Batistutu op te merken , die slechts één doel achter Shuker achterlieten, maar ze hadden niet twee wedstrijden.