Nieuws en MaatschappijBeroemdheden

Russische Denisenko Aleksey Alekseevich thehkvondistov: biografie, prestaties en interessante feiten

Denisenko Aleksey - bekende binnenlandse sportman taekwondo. Twee-time medaillewinnaar op de Olympische Zomerspelen. Kampioen van Rusland, herhaalde deelnemer en winnaar van de kampioenschappen van Europa en de wereld. Lid van de eerste Europese Spelen in Bakoe, die de bronzen medaille gewonnen. Hij houdt de titel van Geëerd Master of Sport van Rusland.

Biografie van atleet

Denisenko Aleksey werd geboren in het stadje Bataisk, die is gelegen in de regio Rostov. Dit gebeurde in 1993.

Denisenko Alekseya in het taekwondo sectie leidde zijn vader toen hij pas 8 jaar oud was. Hij ging alleen naar school. In hetzelfde artikel van onze held ontmoette hij zijn eerste coach, wiens naam was Alexander Shin.

Vader van de toekomstige kampioen gaf zijn zoon is in deze sport, omdat ik wilde dat het vergelijkbaar is met zijn vroege idolen zijn - Dzheki Chana en Jean-Claude Van Damme.

Bereid je voor op sportcarrière begon vader Denisenko Alekseya uit de eerste jaren van het leven. Zij hielden zich bezig met het verharden van het lichaam. Na aanvankelijk Alex was erg ziekelijk en zwak kind.

De eerste keer dat Alex ging met tegenzin naar de sectie, maar geleidelijk aan werd betrokken. Hij begon aan de afgoden van zijn vader na te bootsen en met hernieuwde energie begon te Taekwondo bestuderen.

Vader zegt dat Alex niet alleen willen opgeven sport, maar uiteindelijk besloten om tegen het. Zelfs ondanks het feit dat de training die hij had door de Don te bereiken per boot. Dergelijke problemen zijn ontstaan bij de bouw van Rostov Voroshilov brug. Vanwege de renovatie van het openbaar vervoer op de rechteroever van de Don, waar hij getraind, niet gewandeld. Daarom was het noodzakelijk om een boot te gebruiken. En terug naar huis laat in de avond op de laatste bus.

Het persoonlijke leven

Het persoonlijke leven in de carrière van een sporter een belangrijke rol speelt pas sinds kort. Voorafgaand aan dat, het is volledig gericht op de sport.

Meest recent, in december 2016 trouwde hij met Anastasia thekvondistke Baryshnikov brons kampioen van de Olympische Spelen in Londen, drie keer Europees kampioen, twee keer won bronzen medailles op het WK.

De Olympische Spelen in Londen

Alexey Denisenko in taekwondo begonnen om goede resultaten vanaf het allereerste jeugdtoernooien tonen. Al snel kwam hij een nota aan de coaches van de nationale ploeg.

De successen in de internationale arena gaf hem deel te nemen aan de Olympische Zomerspelen in Londen in 2012. Op dat moment was hij niet helemaal 19 jaar oud. Denisenko gespeeld in de lichtste gewichtsklasse - tot 58 kilogram.

Russen begon zijn weg naar de overwinning, zelfs in de voorronde, sinds ik jong was, is niet bekend voor iedereen atleet met een lage persoonlijke ratings. In het eerste gevecht op de Olympische Spelen held van dit artikel ontmoette ik Costa Ricaanse Heiner Oviedo. Russische won een verpletterende overwinning 5: 2.

In de kwartfinales, Alexey Denisenko op de Olympische Spelen in botsing met een Chinese atleet Wei Chzhenyanom. Dit keer is de strijd is bittere gedraaid, lang, en nog effectiever. Denisenko won 10: 7. Drukste vrijgegeven halve finale, waarin Alex in een bittere strijd gaf manier om de Zuid-Koreanen Lee Tae Hun met een score van 6: 7. By the way, de dader Russen in de finale leed een verpletterende nederlaag tegen de Spanjaard Huelya Gonzalez 8:17.

Maar Alexey Denisenko in de wedstrijd om de derde plaats, de zogenaamde troost finale, won de Australian Safwan Khalil van 3: 1. Dus de jonge Rus heeft zijn eerste Olympische medaille gewonnen. Op de Spelen van Londen was dit de enige van de twee bronzen medailles van het Russische team in Taekwondo.

EK in Azerbeidzjan

De volgende grote internationale toernooi was het Europees Kampioenschap, dat werd gehouden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Alexey Denisenko, taekwondo in de biografie van een atleet op het moment speelde een beslissende rol, geselecteerd zonder problemen voor het toernooi.

Bij wedstrijden, heeft hij uitgevoerd in de gewichtsklasse tot 68 kilogram. Na de voorrondes te overwinnen, de atleet bereikte de beslissende slag. In de finale ontmoette hij Turk Servet Tazegül, maar verloor.

In het team evenement vond het Russische team op de tweede plaats, het winnen van twee gouden, drie zilveren en twee bronzen awards. Sterker waren slechts Kroaten.

WK in Rusland

In 2015 won hij het recht op het WK Alexey Denisenko te spreken. Taekwondo in de biografie van een atleet in die tijd een belangrijke rol gespeeld.

De held van dit artikel weer vocht in de gewichtsklasse tot 68 kilogram. En in de laatste match made vrienden opnieuw met de Turk Servet Tazegül. En hij verloor opnieuw.

In het algemeen is het Russische team deed het slecht op het WK, afwerking alleen 12e plaats. In de spaarpot van ons team had geen gouden award, slechts twee zilveren (waarvan er één gewonnen Denisenko) en vijf bronzen.

Europese wedstrijden in Bakoe

In 2015 nam hij deel aan de volgende internationale wedstrijden Alexey Denisenko. Taekwondo werd opgenomen in het programma van de eerste Europese Spelen. Dit is analoog aan de Olympische Spelen, maar alleen voor de Europese teams. Aanvankelijk werd aangenomen dat zal worden uitgevoerd alleen in de zomer sport, maar krijgt nu meer voorstellen te organiseren en de Europese winter games. Het is vermeldenswaard dat in andere continenten dergelijke wedstrijden zijn rond voor een lange tijd. Bijvoorbeeld, de Pan-American, Pan-Afrikaanse en Pan-Arabische Spelen.

Bij deze wedstrijden ben ik begonnen met de 1/8 finales Alexey Denisenko. Hij verzette zich tegen de atleet uit San Marino Michele Chekkarone. Russische vertrouwen won 19: 1. In de kwartfinales, de held van dit artikel als vertrouwen handelde over de Engelsman Martin Stamper - 18: 6.

De problemen begonnen pas in de halve finale met de site-eigenaar, een Azerbeidzjaanse Ayhan Tagizade. In hardnekkige duel leverde Denysenko 5: 7. In de strijd om de derde plaats met de Russen met zijn lange tijd rivaal - de Turk Servet Tazegül. Op dit moment, de Turken plotseling verloren in de 1/8 finale van de Pole Karolyu Robaku - 09:21.

Het duel om de derde plaats ging productief. Denisenko, eindelijk in geslaagd om te winnen - 19:16.

In het team evenement op de Europese wedstrijden, de Russen waren derde, achter de Azeri's en de Britten.

De tweede Olympiade

In 2016 op de leeftijd van 22, nam hij deel aan de tweede Olympische Spelen Alexey Denisenko. Taekwondo op de Olympische Spelen was een relatief jong, maar nu al een favoriet discipline.

In de kroon van de gewichtsklasse tot 68 kilogram Denisenko was weer een van de favorieten. In de 1/8 finale gemakkelijk behandelde hij Venezolaanse Edgar Contreras - 12: 2. In de kwartfinale ontmoette hij Turk Tazegyulem, maar deze keer weer bleek sterker dan zijn tegenstander, die oorspronkelijk regelmatig verloren. Russische won 19: 6.

In de halve finale, werd hij verslagen Belgische Jaouad Ashhab 6: 1. Alexey Denisenko in de finale geconvergeerde met de atleet uit Jordanië Ahmad Abagaushom. Het maakt niet uit hoe verzette zich tegen de held van dit artikel, nog steeds verdwaald 06:10.

Deze zilveren medaille werd gewonnen door de Russen alleen in deze spellen. Met dit resultaat in het team event deelden zij de negende plaats met Mexico, Nigeria, Servië en Frankrijk.

Op weg naar het kampioenschap

Nu Alexey Denisenko blijft hard te trainen, om uiteindelijk een gouden medaille te winnen op de grote internationale wedstrijden. Zoals u kunt zien, zolang zo'n succes dat hij of had niet eens gehaald.

Momenteel Denisenko woont in zijn geboortestad - Bataysk. Parallel met de sportcarrière van studeren in Naberezhnye Chelny.

Met zijn vrouw Denisenko van plan om op te treden in tandem voor de komende Olympische Spelen in Tokio in 2020.