Sport en FitnessOutdoor Sports

Olympische Spelen 1976 (winter) - de legende van sportgeschiedenis

Olympics 1976 (Winter) - een gebeurtenis die een zeer belangrijke sportevenementen en politieke belang in de tijden van confrontatie van het Westen en de Sovjet-Unie had. De kapitalistische en het socialistische systeem heeft geprobeerd te bewijzen wat voor soort optie is meer correct. Omdat het lijkt misschien vreemd, maar de Olympische Winterspelen in Innsbruck in 1976 was geen uitzondering. Het was daar dat serieuze strijd om de eerste plaatsen gedraaid.

USSR - het beste van het beste

In eerste instantie, de Olympische Spelen 1976 (Winter) was als in Amerika, in Denver. Maar de inwoners van de stad om een referendum te houden stemde tegen het houden van de games. Omdat het Olympisch Comité was in een moeilijke situatie. En dan Innsbruck ingestemd met zo'n belangrijke gebeurtenis als de Olympische Spelen-1976 te organiseren. Winter relais, moet worden opgemerkt, reeds in deze stad gehouden in 1964. In het geval nam het deel in 1123 een man die uit 37 landen kwamen. Een wedstrijd gehouden in tien sportdisciplines. De lijst omvat alpine skiën, biatlon, bobslee, rodelen, schaatsen, schansspringen, cross country skiën, kunstschaatsen, Noordse combinatie en, natuurlijk, hockey. Verpletterende overwinning in de competitie won de atleten van de Sovjet-Unie. Er wordt aan herinnerd dat ze in staat waren om 13 te winnen gouden medailles, 6 zilveren en 8 bronzen. Op de tweede plaats was de Duitse Democratische Republiek met vele prijzen, ver achter de Sovjet-Unie. Deze 7 gouden medailles, 5 zilveren en 7 bronzen. En vertegenwoordigers van de Verenigde Staten won de derde plaats.

figuurschaatsen

Olympische Spelen 1976 (winter) heeft onderscheiden voorstellingen in kunstschaatsen. Sovjet-atleten perfect bewezen zich in deze competitie. In paren schaatsen goud ging naar Aleksandru Zaytsevu en Irina Rodnina. De overwinning in het ijsdansen werd gewonnen Aleksandrom Gorshkovym en Lyudmiloy Pahomovoy. Vladimir Korolev nam zilver bij de mannen enkelspel kunstschaatsen. Hij leverde alleen goed bewezen John Curry van Groot-Brittannië. Een gouden in dezelfde categorie, enige vrouw, ging naar de Amerikaanse Dorothy Hamill.

skiërs

Opgemerkt dient te worden dat de Sovjet-meesters ski bleek zo goed als in kunstschaatsen te zijn. De race, die op 30 kilometer, de overwinning ging Sergeyu Savelevu. Op een vergelijkbare concurrentie, maar op 15 km, de eerste plaats werd gedeeld door Evgeny Belyaev en Nikolai Bazhukov. Bronze overwinning kwam in het team ras, geven de overwinning in Finland. Raisa Smetanin in de ski-race voor 10 kilometer, won goud bij vrouwen. De eerste plaats ging naar de Sovjet-Unie en meisjes in het relais. Opgemerkt dient te worden dat goud wordt gewonnen en Russische atleten in de biatlon.

hockey

Op alle momenten was het een zeer spectaculaire sport. Aan het toernooi, gehouden in het kader van de beruchte Olympische Spelen, was er een zes-team Divisie A geweest en de vier sterkste teams uit Division VI heeft een team van de afdeling C. Het voegt ook pre-toernooi werd gehouden net op de resultaten van het WK in 1975 jaar. Na het verliezen van zijn greep wedstrijden in het systeem onder de naam "iedereen met iedereen" - voor 7-12 plaatsen. Winnaars speelde toen samen 1-6-ste plaats. Nog lang herinneren de Olympische Spelen van 1976. Hockey (finale in deze categorie was geweldig) toegestaan de Sovjet-team weer excelleren. Het is vermeldenswaard dat in Innsbruck wilde niet op te treden als Team Canada. Daarom is in de eerste plaats en de titel van de sterkste hockeyteams in de wereld streden teams van Tsjecho-Slowakije en de Sovjet-Unie. In de eerste helft verloren we Russisch - tegenstanders hebben al twee doelpunten. Maar in de tweede, onze atleten waren in staat om terug te vechten en voor de vierde keer om te bewijzen dat ze zijn - kampioenen. Olympische Spelen van 1976 ging een lange tijd in de geschiedenis van de wereld sindsdien Sovjet-atleten in geslaagd om het grootste aantal awards, die alleen mogelijk is geweest te winnen.